Uitgebreid machinepark

Uitgebreid machinepark

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Korte levertijden

Korte levertijden

Het kanten van metaal

Post Metaalbewerking B.V. heeft de kantbanken en het vakmanschap in huis om uw plaat van staal, RVS of aluminium in de perfecte vorm te buigen.

Wat is kanten?

Uw 2D plaat moet zo bewerkt worden dat het uiteindelijk een 3D product is, maar met zo min mogelijk lasverbindingen? Kanten is de plaatbewerking die voor u de meest stevige oplossing biedt! Kanten is precisiewerk. De plaat van staal, RVS of aluminium krijgt een hoek of wordt gebogen door de kantbank of afkantpers. De plaat ligt op de juiste plaats in de kantbank en er is vooraf goed bekeken welke volgorde aangehouden moet worden voor het zetten, zodat het product het eindresultaat bereikt wat nodig is. De matrijs en het mes passend hierbij zijn in de machine geplaatst. De machine doet zijn werk door het mes op de plaat te drukken in de matrijs. Deze plaatbewerking zorgt ervoor dat het metaal blijvend van vorm verandert. Kanten kan volgen op knippen, boren en lasersnijden en deze metaalbewerkingen voeren wij ook uit bij Post Metaalbewerking B.V.

Onze kantbanken

Wij beschikken over een CNC gestuurde Darley EHP 130 afkantpers en over een TRUMPF Trubend 5130 kantbank. Alle maatgegevens worden in de computer ingevoerd, zodat de plaat op de juiste plaats gebogen wordt of een hoek krijgt. De mate van buigen is voor ieder product anders en daarom beschikken wij over een ruim assortiment messen en matrijzen. Met deze kantbank en ons vakmanschap is uw kantwerk bij ons in goede handen.

Post Metaal _Kanten_Metaalbewerking_ORD20180125-015


Onze mogelijkheden voor kanten van metaal:

  • Kanten tot 3100 mm lang met een uitlating van 420 mm
  • Maximale doorgang tussen de staanders van 2700 mm met een uitlating van 1040 mm
  • Maximale perskracht van 130 ton
  • Staal, RVS en aluminium

Bekijk ons uitgebreide machinepark voor metaalbewerking. Weet u niet precies wat er mogelijk is voor uw metalen platen of ligt er enkel nog maar een schets? Wij bekijken en bedenken graag samen met u de oplossing.