Uitgebreid machinepark

Uitgebreid machinepark

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Korte levertijden

Korte levertijden

Het lasersnijden van staal, RVS en aluminium

Wij beschikken over een TRUMPF TruLaser 3030 4kW en over een TRUMPF TruLaser 3030 6kW. Met deze machines lasersnijden wij plaatwerk van verschillend formaat en dikte.

Wat is lasersnijden?

Het halffabricaat of eindproduct van metaal dat u nodig heeft, heeft een complexe vorm. Deze moet zo nauwkeurig mogelijk gesneden worden. Lasersnijden is dan de techniek waarbij staal, RVS en aluminium in hoge snelheid in de perfecte vorm wordt gesneden. Post Metaalbewerking B.V. heeft verschillende lasersnijmachines ter beschikking en het plaatmateriaal dat u nodig heeft voor klein en groot lasersnijwerk.

Lasersnijden is een bewerkingstechniek waarbij een laserstraal het materiaal op maat in de juiste vorm snijdt. De laserstraal is een lichtbundel die verhit en zeer krachtig is. De plaat die onder de laser wordt geplaatst, krijgt plaatselijk een enorme hitte waardoor het smelt. De laser is zo fijn en krachtig dat er een heel smalle en strakke snede ontstaat. Lasersnijden kan op twee manieren plaatsvinden: met zuurstof en met stikstof. Wij snijden al het staal standaard met zuurstof. Wanneer een blanke, schone snijkant voor uw staal nodig is, werken wij met stikstof. Bij RVS en aluminium werken we altijd met stikstof.

Onze lasersnijmachines

Wij beschikken over een TRUMPF TruLaser 3030 4kW en over een TRUMPF TruLaser 3030 6kW. Met deze machines lasersnijden wij plaatwerk van verschillend formaat en dikte. De vormen die u nodig heeft, hebben een mooie snijrand en zijn tot in detail uitgesneden. Plaatbewerkingen die kunnen volgen op lasersnijden zijn kanten, knippen of boren en ook deze bewerkingen voeren wij uit.

Post Metaal_Trulaser 3030_Lasersnijden_JORD20180125-029

Standaard snijden we alles met zuurstof. Wanneer een blanke snijkant voor u van belang is (ter voorkoming van hechtingsproblemen tijdens het conserveren) kunnen wij met onze TRUMPF lasersnijmachine tot 10mm staal met stikstof snijden. Bij grotere plaatdiktes gaan we over op snijden met zuurstof. RVS en aluminium snijden we te allen tijde met stikstof.

Onze mogelijkheden:

  • Lasersnijden tot 3 bij 1,5 meter
  • Maximale plaatdikte staal: 25 mm
  • Maximale plaatdikte RVS: 25 mm
  • Maximale plaatdikte aluminium: 15 mm
  • Lasersnijden met zuurstof en stikstof

Bekijk ons uitgebreide machinepark voor meer specificaties van metaalbewerking lasersnijden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van lasersnijden van uw plaatwerk of weet u niet zeker of de vorm die u nodig heeft met laser gesneden kan worden? Wij bekijken en bespreken graag de oplossing voor uw metaal.